Bästa och säkraste kontaktväg med oss

Du kan även boka tid antingen via telefon eller webben.

Telefon: 08 – 605 32 00

Vardagar 08.00 – 17.00

Vi använder en telefonväxel där du kommer att få följande val när du ringer:

1. Lämna återbud (telefonsvarare, öppen dygnet runt)

2. Rådgivning eller boka tid (du talar in ett meddelande och blir uppringd)

Hur du bokar en webbtid: 

Just nu inte möjligt, p.g.a covid-19

Via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du boka en tid för läkarbesök kommande vardag. Tiderna släpps dagligen för nästa dag, du kan inte boka en tid längre fram på detta vis.
Besöket är 10 minuter långt och avsett för nytillkomna problem, såsom infektioner, sår, stukning eller allergier. Om du behöver provtagning eller utredningar behöver du en längre tid, du är då välkommen att ringa oss.

Observera att avbokning av ett besök måste ske minst 24 timmar innan besökets start.  Om besöket avbokas senare tas avgift ut (enligt SLLs regler för ej avbokade besök), även vid besök som annars skulle varit avgiftsfria.

Information angående förseningar

Ibland händer det att läkare eller sjuksköterska är försenad, att du får vänta en stund, och att ditt besök inte börjar på den tid som bokats. Räkna i din planering med att ditt besök kan bli en kvart-tjugo minuter försenat. (Längre förseningar inträffar också, men endast undantagsvis). Förseningar i inbokade besökstider är nästan alltid beroende av oförutsedda händelser som uppkommit under arbetsdagens gång.  Till vårdcentralen kommer ett osorterat flöde av patienter, vilket innebär att det är en omöjlighet att alltid hålla exakta besökstider, såvida inte ett markant färre antal patienter ska bedömas och hjälpas per dag.

Det visar sig inte helt sällan att symtom är allvarligare än vad som uppgivits vid tidsbokningen, och ibland kommer patienter; såväl vuxna som barn utan föregående tidsbokning med akuta symtom och besvär som inte kan vänta, till exempel begynnande allergisk chock, akuta astmaanfall, sårskador eller akuta hjärtbesvär. 

Språksvårigheter kan också göra att ett besök tar längre tid än beräknat, i synnerhet om det inte varit möjligt att få en tolk till besöket. Likaså kan låga allmänna kunskaper om hälsa och sjukdomar göra att ett besök tar längre tid.

Om du fått en akut tid samma dag, gäller i än högre grad att förseningar kan uppstå av anledningar enligt ovan. Jämför din väntetid med tiden du skulle fått vänta på en akutmottagning.

För att kunna minska förseningarna så mycket som möjligt är det viktigt att du kommer i god tid till ditt besök, så att du hinner med registrering och betalning innan ditt besök. Tänk på att det kan vara andra före dig i receptionen.